Bicicletele pliabile electrice pot fi cel mai convenabil mod de a merge printr-un oraș plin de viață. Nu este un secret că bicicletele electrice pliabile reprezintă un trend în zilele noastre. Ce este o bicicletă electrică pliabilă? Este o bicicletă electrică care îți va oferi o putere suplimentară (asistare la pedalare) grație motorului din dotare atunci când pedalezi și care poate fi pliată.

Bicicletele electrice pliabile sunt de obicei fabricate din cadre și componente specifice care sunt construite pentru a face față solicitărilor suplimentare cauzate de motorul din dotare și au design reprezentativ pentru a putea fi cu ușurință pliate și depliate.

Pentru domeniul plimbărilor cu o bicicletă electrică pliabilă, Pegas propune modelul Camping Dinamic. Acest model de bicicletă este derivat din modelul original Pegas Camping și a fost transformat prin adăugarea unui motor de asistare la pedalare.

Comoditatea, spațiul și timpul sunt aspecte greu de ignorat, iar Camping Dinamic răspunde cel mai bine acestor cerințe.

Camping Dinamic promite să te ducă pe distanțe mai lungi, nu te lasă să depui un efort considerabil, este ușor de transportat în mijloacele de transport în comun și ocupă un loc mic pentru depozitare, indiferent dacă vorbim de birou sau acasă. Poziția pe care o ai în timp ce mergi pe Camping Dinamic este una deosebit de comodă. Aici mai poți adăuga faptul că vei contribui la un mediu mai bun pentru tine și orașul tău (însăși ideea în sine de a merge pe bicicletă în detrimentul mașinii reprezintă o ameliorare a mediului înconjurător). De altfel, poți lupta cu succes împotriva tendinței de sendatarism chiar dacă acest lucru va fi un consumator mult mai mic de efort din partea ta datorită asitării la pedalare.

Cu un e-bike pliabil poți străbate drumuri lungi prin orașul tău fără a pierde mult timp și poți combina eficient pe traseul tău porțiuni prin care să te deplasezi și cu mijloacele de trasport în comun. Commuting-ul pe Camping Dinamic se dovedește a fi o măsură excepțională și inovatoare dacă vrei să mergi la serviciu pe bicicletă. Intersecțiile aglomerate, traficul intens sau drumurile complicate de acasă și până la destinația ta pot fi făcute acum fără a avea un stres suplimentar și într-o manieră interesantă.

De asemenea, Camping Dinamic poate fi folosită și în vacanțe. Încape foarte bine aproape în orice portbagaj și, odată ajuns la destinație, o poți folosi pentru a descoperi locurile pe unde ai ajuns.

Cadrul ușor este realizat aluminiu 6061 pliabil tip unisex. Motorul de la Bafang de 220W este integrat în roata din spate. Cele 7 viteze externe, respectiv pinioane Shimano MF-TZ21 /14-28 dinţi de la Shimano, asigură celui care foloseşte Camping Dinamic o uşurinţă în trecerea peste diferenţele de nivel din oraşul său. Energia este dată de un acumulator capabil de la LG de 2800MAh /36V structurat în 40 de elemente. Tija de ghidon este pliabilă şi are o înclinaţie de 7 grade.

Motorul are senzor de mișcare integrat: când miști pedalele se activează asistarea la pedalare imediat.

Autonomia este de 40 de km în condiții rezonabile de mers și de trafic.

Multe biciclete electrice au capacitatea de a căra bagaje ceva mai grele decât cele pe care le-ai căra în mod obișnuit datorită asistării la pedalare, iar Camping Dinamic nu face excepție. Acest lucru îți poate lărgi condiserabil orizontul atunci când vrei să mergi cu bicicleta prin oraș și nu numai. Portbagajul din spate este construit în așa fel încât conține acumulatorul necesar alimentării sistemului electric dar poate fi folosit în același timp și ca element de depozitare (genți specifice de portbagaj laterale sau longitudinale). Suportă o masă totală de până la 25kg.

Camping Dinamic are 3 niveluri de putere (putere mică, putere medie și putere maximă) care se pot schimba rapid dintr-un panou de control plasat pe ghidon. Acumulatorul integrat în portbagajul din spate are led-uri de control pentru capacitatea bateriei și poate fi extras cu ușurință fiind prevăzut cu yala antifurt.

Plierea și deplierea se realizează din balamalele aflate pe cadru și ghidon. Pedalele se pliază și ele pentru eficența operațiunii de pliere.

În modul pliat, ansamblul rămâne compact datorită unor magneți-reper plasați discret care ajută la acest lucru.

Pentru avantajul greutății reduse și al eficienței în deplasare, Camping Dinamic are roți de 20” de la CST 20 x 1.95 ”all season compound” și cântărește 19 kg.

Poți folosi Camping Dinamic pentru o mulțime de situații în care vrei să ai de partea ta spațiul, comoditatea, ergonomia și, nu în ultimul rând, timpul. Faptul că poți merge pe o bicicletă electrică care se și pliază reprezintă optimizarea ideii de mers pe bicicletă în orice alt scop în afara celui sportiv. Commuting-ul sau plimbările recreaționale vor putea fi parcurse într-o notă superioară de randament al plăcerii pentru o astfel de plimbare.