Atelierele Pegas prezintă noul Pegas Hoinar, prima bicicletă din noua colecție 2017-2018. Fiindcă îţi place să călătoreşti, să descoperi locuri noi sau să te întorci la cele care ţi-au plăcut, Pegas îţi propune un nou mijloc practic şi inedit: Pegas Hoinar.

Fie că vrei să îţi transformi rutina zilnică într-o călătorie continuă sau că vrei să duci o plimbare la nivelul unei amintiri de povestit, Pegas Hoinar te îmbie cu un cadru polivalent din Aluminiu 6061 în două versiuni, de bărbaţi şi de damă, respectiv 19” şi 18”, frâne pe disc sau cu butuci din aluminiu cu rulmenţi capsaţi şi QR pe roţile din faţă şi din spate.

Pegas Hoinar vine și în varianta cu cadru de fete, dar care ar putea foarte bine fi și unisex, de aluminiu 6061 de 460mm cu geometrie specifică Pegas Urban/Trekking.

Pentru o rulare fină și o plimbare asemenea, butucii de pe față și spate au corpul din aluminiu cu ax QR și rulmenți capsați. Jantele sunt tot din aluminiu cu pereți dublii, dimensiune 700C cu 25mm lățime.

Deraiorul spate Shimano Altus împreună cu caseta de 8 pinioane Shimano Altus HG-20 asigură o tranziție ușoară pe diferențele de nivel.

Schimbarea vitezelor se face cu un Shimano Altus cu 8 viteze. Frânele mecanice pe disc de 160mm și manetele de frână pentru 3 degete Pegas cu reglaj de cursă oferă un control superior în momentul decelerării.

Angrenajul are o singură foaie de 40T din oțel cu brațe de aluminiu de 170mm și protecție de plastic.

“Hoinarul face parte din noua linie de design Pegas, o variantă de transport multimodal, fiind perfect adaptat la cerințele sociale din vremurile noastre. Am gândit Pegas Hoinar ca un mod de a călători, indiferent dacă drumul tău te duce la serviciu sau oriunde în altă parte, în oraș sau în afara lui”, explică Andrei Botescu,  fondator Atelierele Pegas.

Greutatea bicicletei este de 13.8 kg, iar Pegas Hoinar este disponibilă în cinci culori – Alb Perlat, Negru Stelar, Turcoaz Mofturos, Portocaliu Neon și Roz Mat.

Prețul pentru Pegas Hoinar este de 1799 lei, și se găsește atât în magazinul virtual www.bicicletapegas.ro, cât și în cele două magazine ale brandului, Pegas Promenada Mall și Pegas Vasile Lascăr.

Anul acesta, Pegas îşi propune o creştere de peste 300% a vânzărilor de biciclete urmând ca peste doi ani să ajungă la masa critică de biciclete necesară pentru a lansa o fabrica de producţie integral în România.

Recent, compania a lansat franciza Pegas pentru cei interesati să se dezvolte în zona antreprenorială şi linia de cămăşi cu brandul de tradiţie Braiconf, pentru a întâmpina nevoile bicicliştilor urbani.

La cinci ani de la relansarea celor mai cunoscute biciclete din anii '70-'80, Atelierele Pegas au adus publicului 19 noi modele special create pentru toată familia.

Până în prezent, peste 20.000 de biciclete din noile colecţii Pegas au ajuns la clienţi din ţară şi din Europa.

În octombrie 2015 proiectul Pegas a intrat în  parteneriat cu Network One Distribution, parteneriat prin care îşi va accelera dezvoltarea la nivel naţional şi internaţional.

În urmatorii trei ani, Atelierele Pegas ţintesc o creştere de zece ori a volumului de biciclete, până la 25.000 de bucăţi anual şi o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.