Nu te lăsa păcălit de ideea că mersul pe bicicletă este doar pentru vară. Zăpada și ploaia s-ar putea să nu sune atât de bine, dar mersul pe bicicletă în timpul iernii poate să fie o activitate deosebit de plăcută.

 

Mergi pe bicicletă în siguranță, cu haine impermeabile și călduroase și fii fericit, dar indiferent de ce faci, nu te opri din pedalat!

 

Îmbrăcămintea

Și în cazul mersului pe bicicletă, menținerea umezelii departe de piele este un factor deosebit de important pentru confortul și sănătatea ta. Hainele adecvate care să te ajute să ții la distanță umezeala departe de piele în mod eficient vor contribui optim la reglarea temperaturii corpului. În ceea ce privește vântul, hainele de iarnă pentru ciclism trebuie să aibă o rezistență optimă la acest factor.

O pereche decentă de pantofi va păstra vântul și ploaia departe de tine. De asemenea, supra-încălțarile din cauciuc sunt o soluție bună. Încălzitoarele pentru brațe și picioare te vor ajuta exponențial la confort și reglarea temperaturii. O pelerină de ploaie, pe lângă avantajul evident, nu va ocupa prea mult loc și o poți avea la îndemână oricând. Căciulile mulate care se potrivesc sub cască sunt o idee bună pentru iarnă.

 

 

Mănușile cu degete sunt un dar de la Dumnezeu mai ales după luna octombrie. Merită să cheltui banii pe o pereche de mănuși de ciclism, care nu numai că oferă căldură, ci și păstrează sentimentul de control, păstrându-vă în siguranță. Deși poate fi tentant să să îți împingi limitele, trebuie să te asiguri că te vei menține în siguranță și că îmbrăcămintea pe care o porți este potrivită mersului pe bicicletă.

 

 

Întreținere

Bicicleta în sine ar trebui să fie bine pregătită pentru iarnă. Asigură-te că a fost întreținută și păstrată în stare bună de funcționare, deoarece orice neplăcere la vreme rece poate fi mai periculoasă decât în timpul verii. Dacă folosești des bicicleta, ai putea chiar să te gândești să ai una special pentru iarnă. Unele modele, cum ar fi fatbike-urile (Suprem FX, de exemplu), sunt deosebit de apreciate pentru folosirea lor pe timp de iarnă. Orice bicicletă cu manevrabilitate echilibrată, anvelope adecvate zăpezii și discuri de frânare te va asigura că vei avea o experiență deosebită chiar și în condiții meteorologice nefavorabile.

După fiecare tură este recomandat să-ți cureți bine bicicleta. Cu cât lași mai mult murdăria pe cadru sau trenul de rulare, cu atât componenetele sau chiar întreaga bicicletă vor avea de suferit. Un set de perii specializate pentru curățarea bicicletei este o idee bună, mai ales pentru anotimpul rece.

 

 

Pentru o lubrifiere optimă, folosește întotdeauna produse adecvate condițiilor de umezeală. Lubrifianții pentru lanț cu dedicați rulării bicicletei în condiții de umezeală reprezintă soluția optimă pentru sănătatea bicicletei tale și performanțele aferente.

Apărătorile sunt esențiale pe timp umed. Împiedicarea apei de a ajunge pe spatele tău sau pe picioare este o idee importantă când faci commuting. De asemenea, o bicicletă (cât mai) curată va fi una care de care te vei bucura pentru mai mult timp. În ceea ce privește cadrul, vei dori să optezi pentru unul din metal (de exemplu, aluminiu) - probabil mai greu, dar și mai ieftin și, în general, mai rezistent decât alte materiale.

Cauciucuri

Cauciucurile adecvate anotimpului de iarnă sunt esențiale deoarece cantitatea de resturi de pe drum va fi mai mare și îți vei dori o aderență sporită. Ca în cazul majorității elementelor de ciclism, este vorba de găsirea propriilor preferințe speciale și de construirea unei călătorii care se potrivește cel mai bine cu stilul tău de mers. Pentru iarnă, mersul cu un fatbike poate reprezenta rezolvarea multor aspecte atunci când vrei să pedalezi și în acest anotimp.

Nu uita: ajustează presiunea din cauciuri dacă rulezi în condiții de temperaturi scăzute. Față de sezonul de vară, iarna ar trebui să ai o presiune mai mică în anvelope. Folosește un dispozitiv (manomentru) pentru controlul precis al presiunii din anvelope. Acest lucru te va ajuta să faci ajustările necesare ulterior si să rulezi în condiții optime.

Stopuri și faruri

Și, ca întotdeauna, ne întoarcem la siguranță. Ziua este mult mai scurtă în timpul iernii, astfel încât o lumină puternică este esențială pentru o plimbare placută și sigură. Ca punct de pornire, probabil că dorești să te uiți la faruri de cca. 200 lumeni și stopuri cu flux luminos de ca. 50 lumeni pentru ciclismul de iarnă și de noapte. Chiar și în timpul zilei, vizibilitatea poate fi slabă. De exemplu, mulți șoferi aleg să-și păstreze farurile pornite pe parcursul zilei pentru o siguranță sporită, ceea ce este bine să faci și tu.

Borsetă de șa

Dacă de obicei nu ai borsetă pentru șa, iarna e timpul să te gândești la asta. Camerele de rezervă, peticele pentru pană și sculele sunt mult mai probabil să fie necesare în timpul iernii, deci asigură-te că ești pregătit pentru această situație. O borsetă de șa rezistentă la apă și cu semnalizare incorporată este o solușie ideală pentru anotimpul rece de la noi.

  

Rucsac

Rucsacii cu specificații compatibile pe deplin cu mersul pe bicicletă sunt buni aproape oricând. Însă pe timp de vreme rece un rucsac bun poate fi cel mai bun aliat al tău pentru o plimbare deosebită. Cu rucsacul, în mod ergonomic, poți căra diverse obiecte. De asemenea, el se poate comporta ca un adevărat scut împotriva intemperiilor. Dacă mai pui la socoteală că acum se gasesc și rucsaci cu semnalizare incorporată și cu control wireless de pe ghidon, atunci n-ai niciun motiv să nu ai un astfel de reper în arsenalul tău de vreme rece.

Cu pregătirea de rigoare și echipamentul potrivit, pedalatul în timpul iernii poate fi la fel de distractiv ca în timpul verii. De fapt, poate fi chiar mai plăcut. O plimbare pe timp de iarnă nu este doar o provocare, ci poate fi o bună deviere sezonieră de la plimbările de vară calde și cu multă transpirație. Dacă ți-ai stabilit traseele pentru iarnă și ai investit cele necesare, vei avea parte de ture sigure și atractive.