Am făcut un rocker BMX, mai precis un mini fatbike BMX şi am vrut să vedem ce-a ieşit. Nu puteam să facem acest lucru decât într-un loc unde-i place acestei biciclete cel mai mult: skatepark-ul. Şi, dincolo de orice testare, am vrut să înţelegem spiritul unei astfel de biciclete. Credem cu tărie că este important acest lucru. Profunzimea acestei înţelegeri ne da dimensinea exactă a produsului nostru şi asta nu e lucru puţin.

Skatepark-ul Tineretului era un imens cuptor pustiu. Betonul finisat cândva pentru rolele skate-urilor şi roţile bicicletelor reflecta fiecare rază de soare. Umbrele dure şi negre arătau tăria unei zile mai mult decât caniculare. Pentru fiecare pas pe care-l făceai, pentru fiecare mişcare sau pentru orice gest consumai o cantitate de energie uriaşă. Sintagma "te topeşti la soare" era cât se poate de adevărată. Şapte litri de apă au fost consumaţi de 4 persoane în mai puţin de o oră.

Am ales să testăm Hai Hui-ul nu pentru că nu am fi putut alege o vreme mai rezonabilă, nu pentru că aceste condiţii au vreo neapărat vreo relevanţă legată de parametrii unei testări, ci pur şi simplu am vrut să simţim spiritul unor rideri care nu ţin cont de vreme când au chef să se dea cu bicla prin parc. Cineva spunea odată că "bicicletă înseamnă libertate", iar ei ştiu şi şi-au însuşit cel mai bine aceasta vorbă. N-am găsit ceva mai bun de făcut cu Hai Hui-ul nostru decât să ne mulăm pe ideile lor şi să mergem când se simt ei bine să ne testăm bicicletă. Până la urmă, am acordat încredere în principii unor rideri care au promis să se dea cum ştiu ei mai bine şi să ne zică apoi ce cred despre Hai Hui.

S-au mai dat pe un rocker BMX, au văzut mii de clipuri pe Youtube, au vorbit cu alţii ca ei despre un rocker BMX, dar Hai Hui-ul este o bicicletă aparte. Este aproape vie: are personalitate şi se comportă diferit în funcţie de cine se suie pe ea. Răspunde capricios şi totodată ferm. Nu ţine cont de pantă, rampă sau gradientul acestora, ţine cont doar de îndemânarea ta. Nu-ţi arată din prima ce poate face, se lasă descoperită.

Prima impresie contează, dar Pegas Hai Hui o are şi pe a doua. Îţi dai seama cel mai bine de lungimea ei (mai bine zis simţi dimensiunile ei) şi rapoartele dintre ghidon şi celelalte segmente numai după ce te dai un pic pe ea.

Trick-urile pe loc, adică cele de tatonare, se fac cu uşurinţă. La o presiune optimă, roţile atipice de 10,5 x 4,10 / 3,5 - 4 preiau corespunzător greutatea ansamblului rider-Hai Hui. Butucii de pe faţă şi spate au rulmenţi capsaţi şi potenţează la maximum fineţea trick-urilor şi controlul bicicletei în poziţii care sfidează fizica.

Când te dai pe rampe, Pegas Hai Hui îţi arată o lume pe care parcă a ţinut-o ascunsă pentru el, dar îţi face pe loc un favor şi ţi-o dezvăluie şi ţie. Manevrabilitatea este peste aşteptări. Rigiditatea bicicletei este foarte bună, în timp ce roţile cu profil continuu în loc de spiţe îţi oferă un control excelent.